Opinie o Nas
Eduarena - Księgarnia Językowo - Edukacyjna Zarejestruj się lub Zaloguj się
Koszyk
 
 

Zasady Żywienia Część 2 Kwalifikacja T.15. Podręcznik do Nauki Zawodu Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych

W magazynie
SKU
9788302150449
SKU 9788302150449
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Dorota Czerwińska
Data Wydania 2015
Nr dop. MEN 13/2015
Oprawa Miękka
Ilość stron 232
Nasza cena 38,87 zł Normalna cena 48,00 zł
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia). Obejmuje tematy dotyczące wartości energetycznej pożywienia, wartości odżywczych produktów spożywczych, wpływów procesów technologicznych na wartość odżywczą produktów spożywczych, przechowywania żywności i jego wpływu na wartość odżywczą, utrwalania żywności, wzbogacania żywności, żywności funkcjonalnej, wygodnej oraz dietetycznych środków spożywczych, organizmów genetycznie modyfikowanych, zasad znakowania żywności, bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, planowania jadłospisów, zaleceń żywieniowych dla różnych grup ludności, podstaw żywienia dietetycznego, żywienia w zakładach gastronomicznych, zachowań żywieniowych i ich wpływu na zdrowie, alternatywnych sposobów odżywiania się, instytucji zajmujących się problematyką żywienia.
Więcej informacji
SKU 9788302150449
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Dorota Czerwińska
Data Wydania 2015
Nr dop. MEN 13/2015
Oprawa Miękka
Ilość stron 232
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Zasady Żywienia Część 2 Kwalifikacja T.15. Podręcznik do Nauki Zawodu Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych
Twoja ocena