Eduarena - Księgarnia Językowo - Edukacyjna Zarejestruj się lub Zaloguj się
Koszyk

Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik

W magazynie
SKU
9788302196287
SKU 9788302196287
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Agnieszka Kasperek, Marzanna Kondratowicz
Data Wydania 2021
Oprawa Miękka
Nasza cena 64,59 zł Normalna cena 73,40 zł
Produkt w magazynie Wysyłamy w ciągu 24h
Znany i lubiany podręcznik, który wprowadza uczniów w zagadnienia bezpiecznej obsługi urządzeń używanych w zakładach gastronomicznych – poprawiony i uaktualniony. Pozbawiony zbyt szczegółowych charakterystyk materiałów (okazały się niepotrzebne uczniom), uzupełniony o omówienie nowych technologii stosowanych w gastronomii anti-griddle, thermomix, pacojet i wiele innych. Przedstawiono także zasady bezpiecznego przygotowywania dań kuchni molekularnej – np. pracy z ciekłym azotem.




Autorki kładą nacisk na kwestie minimalizacji negatywnego wpływu zakładów gastronomicznych na środowisko, nie tylko wskazując konkretne rozwiązania technologiczne (oszczędność energii, wody, fotowoltaika, segregacja odpadów), ale także uczulając ucznia na tę problematykę.




Treść publikacji uzupełniają liczne fotografie i rysunki wyjaśniające zasady działania poszczególnych urządzeń. Kody QR kierują do filmów, które prezentują szczegółowo charakterystykę i obsługę wybranego sprzętu gastronomicznego.
Więcej informacji
SKU 9788302196287
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Agnieszka Kasperek, Marzanna Kondratowicz
Data Wydania 2021
Oprawa Miękka