Opinie o Nas
Eduarena - Księgarnia Językowo - Edukacyjna Zarejestruj się lub Zaloguj się
Koszyk
 
 

Technologia Gastronomiczna z Towaroznawstwem. Tom II Część 1. Gastronomia. Kwalifikacja T.6. Podręcznik do Zawodów Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych oraz Kucharz

W magazynie
SKU
9788302147203
SKU 9788302147203
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Małgorzata Konarzewska
Data Wydania 2014
Oprawa Miękka
Ilość stron 400
Format 165 x 235
Nasza cena 41,31 zł Normalna cena 49,20 zł
Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów).

Prezentuje wiedzę z zakresu bezpieczeństwa żywności, środków spożywczych, zasad racjonalnego żywienia oraz procesu produkcyjnego w zakładzie gastronomicznym. Omawia również zagadnienia związane ze stosowaniem przypraw, tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów, jaj oraz przetworów zbożowych.

Treści podręcznika wzbogacają liczne kolorowe ilustracje, schematy, tabele oraz pytania i ćwiczenia, które pozwalają uczniom na lepsze zrozumienie i zapamiętanie omawianych zagadnień.
Więcej informacji
SKU 9788302147203
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Małgorzata Konarzewska
Data Wydania 2014
Oprawa Miękka
Ilość stron 400
Format 165 x 235
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Technologia Gastronomiczna z Towaroznawstwem. Tom II Część 1. Gastronomia. Kwalifikacja T.6. Podręcznik do Zawodów Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych oraz Kucharz
Twoja ocena