Eduarena - Księgarnia Językowo - Edukacyjna Zarejestruj się lub Zaloguj się
Koszyk

Technologia Gastronomiczna z Towaroznawstwem. Przygotowywanie i Wydawanie Dań. Kwalifikacja HGT.02. Szkoła Ponadpodstawowa. Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych. Kucharz. Podręcznik Część 2

W magazynie
SKU
9788302183102
SKU 9788302183102
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Małgorzata Konarzewska
Data Wydania 2019
Oprawa Miękka
Nasza cena 67,76 zł Normalna cena 77,00 zł
Produkt w magazynie Wysyłamy w ciągu 24h
Znany i lubiany podręcznik dostosowany do podstawy programowej z 2019 r. omawia dokładnie procesy przyrządzania ciast, zup, sosów oraz zakąsek zimnych i gorących. Opisuje także rodzaje mięs i ich wykorzystanie w gastronomii. Przedstawia zasady przygotowywania i podawania napojów alkoholowych i bezalkoholowych. Pozwala zapoznać się z cechami charakterystycznymi kuchni różnych regionów Polski oraz innych krajów. Liczne rysunki i zdjęcia ułatwiają zrozumienie omawianych treści. Publikacja obfituje w ciekawe przepisy.



Podręcznik dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zawiera kluczową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę.



Obowiązkowa pozycja w przygotowaniach do egzaminu zawodowego! Wiadomości teoretyczne wsparte licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami przybliżającymi praktyczne zastosowanie wiedzy.
Więcej informacji
SKU 9788302183102
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Małgorzata Konarzewska
Data Wydania 2019
Oprawa Miękka