Opinie o Nas
Eduarena - Księgarnia Językowo - Edukacyjna Zarejestruj się lub Zaloguj się
Koszyk
 
 

Technologia Gastronomiczna z Towaroznawstwem. Przygotowywanie i Wydawanie Dań. Kwalifikacja HGT.02. Szkoła Ponadpodstawowa. Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych. Kucharz. Podręcznik Część 1

W magazynie
SKU
9788302183119
SKU 9788302183119
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Małgorzata Konarzewska
Data Wydania 2019
Oprawa Miękka
Nasza cena 48,84 zł Normalna cena 60,30 zł
Produkt w magazynie Wysyłamy w ciągu 24h
Znany i lubiany podręcznik dostosowany do podstawy programowej z 2019 r. omawia starannie surowce stosowane w gastronomii, kładzie przy tym duży nacisk na uwypuklone w nowej podstawie przyprawy oraz tłuszcze. Przedstawia zasady racjonalnego żywienia i główne techniki stosowane w trakcie przygotowywania potraw. Podkreśla znaczenie bezpieczeństwa żywności. Opisuje procesy przyrządzania dań z warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów oraz jaj i zbóż.

Podręcznik dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zawiera kluczową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę.

Obowiązkowa pozycja w przygotowaniach do egzaminu zawodowego! Wiadomości teoretyczne wsparte licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami przybliżającymi praktyczne zastosowanie wiedzy.
Więcej informacji
SKU 9788302183119
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Małgorzata Konarzewska
Data Wydania 2019
Oprawa Miękka
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Technologia Gastronomiczna z Towaroznawstwem. Przygotowywanie i Wydawanie Dań. Kwalifikacja HGT.02. Szkoła Ponadpodstawowa. Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych. Kucharz. Podręcznik Część 1
Twoja ocena