Opinie o Nas
Eduarena - Księgarnia Językowo - Edukacyjna Zarejestruj się lub Zaloguj się
Koszyk
 
 

Technologia Gastronomiczna z Towaroznawstwem. Część 1. Podręcznik Do Nauki Zawodu Kucharz W Technikum i Szkole Policealnej

W magazynie
SKU
9788302140785
SKU 9788302140785
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Małgorzata Konarzewska
Data Wydania 2013
Nr dop. MEN 26/2007
Oprawa Miękka
Ilość stron 338
Format 165 x 235
Nasza cena 39,97 zł Normalna cena 47,60 zł
Produkt w magazynie Wysyłamy w ciągu 24h
Podręcznik składa się z trzech części. Opracowano go zgodnie z podstawą programową i programem nauczania dla zawodu „kucharz” na poziomie technikum.

Zawiera wiadomości o środkach spożywczych, sposobach oceny sensorycznej surowców i potraw. Wiele uwagi poświęcono zagadnieniom bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii, prawu żywnościowemu oraz wdrażaniu systemów GMP, GHP i HACCP. Omówiono również ocenę towaroznawczą tłuszczów, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów oraz ich zastosowanie w produkcji potraw. Osobny rozdział poświęcono przyprawom.

Podręcznik zapewnia właściwy dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym. Wzbogacono go dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii oraz receptur, co pozwoli uczniowi na szybkie przyswojenie wiedzy teoretycznej i praktycznej. Uwzględniono również standardy wymagań egzaminacyjnych.
Więcej informacji
SKU 9788302140785
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Małgorzata Konarzewska
Data Wydania 2013
Nr dop. MEN 26/2007
Oprawa Miękka
Ilość stron 338
Format 165 x 235
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Technologia Gastronomiczna z Towaroznawstwem. Część 1. Podręcznik Do Nauki Zawodu Kucharz W Technikum i Szkole Policealnej
Twoja ocena