Opinie o Nas
Eduarena - Księgarnia Językowo - Edukacyjna Zarejestruj się lub Zaloguj się
Koszyk
 
 

Technologia Gastronomiczna z Towaroznawstwem Część 1. Podręcznik Dla Technikum

W magazynie
SKU
9788302027895
SKU 9788302027895
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Aleksandra Procner
Data Wydania 2009
Oprawa Miękka
Ilość stron 256
Format 148 x 210
Nasza cena 35,09 zł Normalna cena 41,80 zł
Książka jest przeznaczona dla uczniów, zawód: technik żywienia i gospodarstwa domowego, kucharz.

Autorka podaje w niej podstawowe przepisy sanitarno-higieniczne obowiązujące w zakładach żywienia zbiorowego oraz przepisy i normy obowiązujące w gospodarce żywnościowej. Charakteryzuje środki żywnościowe i metody ich utrwalania, omawia znaczenie analizy sensorycznej w ocenie jakości surowców i potraw, warunki i metody przeprowadzania oceny. Przedstawia procesy technologiczne stosowane w produkcji gastronomicznej. Szczegółowo omawia ocenę towaroznawczą i zastosowanie tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka oraz przetworów mlecznych w technologii gastronomicznej.
Więcej informacji
SKU 9788302027895
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Aleksandra Procner
Data Wydania 2009
Oprawa Miękka
Ilość stron 256
Format 148 x 210
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Technologia Gastronomiczna z Towaroznawstwem Część 1. Podręcznik Dla Technikum
Twoja ocena