Eduarena - Księgarnia Językowo - Edukacyjna Zarejestruj się lub Zaloguj się
Koszyk

Sporządzanie Potraw i Napojów. Kwalifikacja HGT.02 Część 2. Podręcznik do Zawodu Kucharz, Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych

W magazynie
SKU
9788302173608
SKU 9788302173608
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Anna Kmiołek-Gizara
Data Wydania 2018
Nr dop. MEN 1.16./2018
Oprawa Miękka
Ilość stron 680
Format 170 x 240
Nasza cena 67,41 zł Normalna cena 76,60 zł
Produkt w magazynie Wysyłamy w ciągu 24h
W podręczniku omówiono zagadnienia zawarte w opisie kwalifikacji TG.07. Skoncentrowano się na przedstawieniu grup surowców i sposobów ich przetwarzania w trakcie przygotowywania produktów i półproduktów gastronomicznych. Wybrana przez autorkę metoda przekazywania wiedzy umożliwia uczniowi zdobycie wszystkich niezbędnych informacji o danym surowcu i jego wykorzystaniu kulinarnym. Na końcu podręcznika znajdują się wybrane receptury. Oddzielenie części teoretycznej od ćwiczeń praktycznych ułatwia uczniowi przygotowanie się do poszczególnych części egzaminu potwierdzającego kwalifikację w zawodzie.



Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zaprezentowano tu podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Podręcznik zawiera wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych w językach polskim, angielskim i niemieckim.
Więcej informacji
SKU 9788302173608
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Anna Kmiołek-Gizara
Data Wydania 2018
Nr dop. MEN 1.16./2018
Oprawa Miękka
Ilość stron 680
Format 170 x 240