Scienza e cultura dell’alimentazione - Enogastronomia - Sala e Vendita
Bardzo obszerny włoski podręcznik przygotowujący do pracy w zawodach związanych z żywieniem, gastronomią oraz restauratorstwem.
Dwutomowa książka w szczegółowy sposób prezentuje:
- główne typy składników odżywczych i produktów żywnościowych,
- sposoby przechowywania i przetwarzania żywności,
- zasady zrównoważonego żywienia,
- filozofię i kulturę żywienia,
- nowe tendencje żywieniowe,
- bezpieczeństwo żywienia,
- wpływ żywienia na zdrowie ludzkie,
- główne i typowe rodzaje diet,
- zasady żywienia zbiorowego,
- typowe dla poszczególnych religii tradycje i zwyczaje żywieniowe.
Podręcznik niezbędny dla każdego, komu potrzebne jest językowe lub merytoryczne przygotowanie do wykonywania zawodów związanych z branżą gastronomiczną we Włoszech lub w Polsce przy obsłudze gości zagranicznych.
Zakup książki umożliwia korzystanie z kursu w wersji elektronicznej dostępnego online i zawierającego materiały wideo i treści uzupełniające uaktualniane o najnowsze informacje o obowiązujących uregulowaniach prawnych związanych z branżą gastronomiczną i żywieniową.
Do książek dołączona jest broszura zawierająca tabele zawartości składników odżywczych w poszczególnych produktach żywnościowych.