Eduarena - Księgarnia Językowo - Edukacyjna Zarejestruj się lub Zaloguj się
Koszyk

Scienza e cultura dell'alimentazione Articolazione Enogastronomia Sala e Vendita

W magazynie
SKU
9788899059132
SKU 9788899059132
Oprawa Inna
Nasza cena 107,10 zł Normalna cena 119,00 zł
Scienza e cultura dell’alimentazione - Enogastronomia - Sala e Vendita Bardzo obszerny włoski podręcznik przygotowujący do pracy w zawodach związanych z żywieniem, gastronomią oraz restauratorstwem. Dwutomowa książka w szczegółowy sposób prezentuje: - główne typy składników odżywczych i produktów żywnościowych, - sposoby przechowywania i przetwarzania żywności, - zasady zrównoważonego żywienia, - filozofię i kulturę żywienia, - nowe tendencje żywieniowe, - bezpieczeństwo żywienia, - wpływ żywienia na zdrowie ludzkie, - główne i typowe rodzaje diet, - zasady żywienia zbiorowego, - typowe dla poszczególnych religii tradycje i zwyczaje żywieniowe. Podręcznik niezbędny dla każdego, komu potrzebne jest językowe lub merytoryczne przygotowanie do wykonywania zawodów związanych z branżą gastronomiczną we Włoszech lub w Polsce przy obsłudze gości zagranicznych. Zakup książki umożliwia korzystanie z kursu w wersji elektronicznej dostępnego online i zawierającego materiały wideo i treści uzupełniające uaktualniane o najnowsze informacje o obowiązujących uregulowaniach prawnych związanych z branżą gastronomiczną i żywieniową. Do książek dołączona jest broszura zawierająca tabele zawartości składników odżywczych w poszczególnych produktach żywnościowych.
Więcej informacji
SKU 9788899059132
Oprawa Inna