Opinie o Nas
Eduarena - Księgarnia Językowo - Edukacyjna Zarejestruj się lub Zaloguj się
Koszyk
 
 

Przygotowanie Pieczywa do Dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4. Podręcznik do Nauki Zawodu Piekarz/Technik Technologii Żywności

W magazynie
SKU
9788302157127
SKU 9788302157127
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Piotr Dominik, Katarzyna Przybylska-Dominik
Data Wydania 2016
Nr dop. MEN 16/2016
Oprawa Miękka
Ilość stron 104
Format 170 x 240
Nasza cena 36,62 zł Normalna cena 40,70 zł
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu czwartej części kwalifikacji T.3 (Przygotowanie pieczywa do dystrybucji).

W publikacji przybliżono wiedzę dotyczącą jakości pieczywa. Starannie omówiono czynniki, które mają na nią największy wpływ. Zawarto wykaz błędów technologicznych, które pozwalają odkryć przyczynę wad gotowych wyrobów i odpowiednio skorygować proces technologiczny. Opisano także chłodzenie, magazynowanie i transport pieczywa. Wiele uwagi poświęcono metodom krojenia i pakowania wypieków. Zdjęcia i rysunki ułatwiają zrozumienie prezentowanych informacji, a pytania i ćwiczenia do wykonania w praktyce stanowią wsparcie w przygotowaniu do egzaminu. Dodatkowym atutem są liczne ciekawostki, które mogą skłonić uczniów do pogłębiania swojej wiedzy.
Więcej informacji
SKU 9788302157127
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Piotr Dominik, Katarzyna Przybylska-Dominik
Data Wydania 2016
Nr dop. MEN 16/2016
Oprawa Miękka
Ilość stron 104
Format 170 x 240
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Przygotowanie Pieczywa do Dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4. Podręcznik do Nauki Zawodu Piekarz/Technik Technologii Żywności
Twoja ocena