Eduarena - Księgarnia Językowo - Edukacyjna Zarejestruj się lub Zaloguj się
Koszyk

Przygotowanie Kęsów Ciasta do Wypieku i Wypiek Ciasta. Kwalifikacja T.3.3. Podręcznik do Nauki Zawodu Technik Technologii Żywności/Piekarz

W magazynie
SKU
9788302157110
SKU 9788302157110
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Krystyna Jarosz
Data Wydania 2016
Oprawa Miękka
Ilość stron 96
Format 170 x 240
Nasza cena 44,88 zł Normalna cena 51,00 zł
Produkt w magazynie Wysyłamy w ciągu 24h
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu trzeciej części kwalifikacji T.3 (Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciasta). W publikacji szczegółowo omówiono przygotowanie ciasta do wypieku i sam wypiek oraz opisano poszczególne etapy tych procesów. Wskazano czynniki wpływające na wydajność i jakość wypieku. Wiele uwagi poświęcono poszczególny urządzeniom używanym na tym etapie technologicznym. Porównano różne rodzaje pieców. Bogaty materiał ilustracyjny pomaga w poznawaniu nowych zagadnień, a pytania sprawdzające i ćwiczenia praktyczne pozwalają na systematyczne utrwalanie wiedzy.
Więcej informacji
SKU 9788302157110
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Krystyna Jarosz
Data Wydania 2016
Oprawa Miękka
Ilość stron 96
Format 170 x 240