Opinie o Nas
Eduarena - Księgarnia Językowo - Edukacyjna Zarejestruj się lub Zaloguj się
Koszyk
 
 

Podstawy Gastronomii i Technologii Żywności 2. Podstawy Technologii Żywności. Podręcznik do Nauki Zawodów z Branży Gastronomicznej

W magazynie
SKU
9788302167829
SKU 9788302167829
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Anna Kmiołek
Data Wydania 2017
Oprawa Miękka
Ilość stron 192
Format 170 x 245
Nasza cena 46,54 zł Normalna cena 51,70 zł
Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego, przetwórca ryb.

Znana i ceniona autorka w przystępnej formie przybliża przepisy obowiązujące w przemyśle spożywczym, szczególny nacisk kładąc na właściwe przygotowywanie receptur. Opisuje pożyteczne i szkodliwe działanie mikroorganizmów w przetwórstwie spożywczym, bardzo dokładnie omawia też temat bezpieczeństwa żywności.

Uczeń znajdzie tu również opisy maszyn i urządzeń stosowanych w gastronomii oraz kwestie związane z rysunkami technicznymi i schematami.

Wiele przykładów dokumentacji sanitarnej zgodnej z systemem HACCP pomaga opanować ten trudny, a zarazem ważny materiał.
Więcej informacji
SKU 9788302167829
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Anna Kmiołek
Data Wydania 2017
Oprawa Miękka
Ilość stron 192
Format 170 x 245
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Podstawy Gastronomii i Technologii Żywności 2. Podstawy Technologii Żywności. Podręcznik do Nauki Zawodów z Branży Gastronomicznej
Twoja ocena