Opinie o Nas
Eduarena - Księgarnia Językowo - Edukacyjna Zarejestruj się lub Zaloguj się
Koszyk
 
 

Technologie Produkcji Cukierniczej. Wyroby Cukiernicze. Część 2. Kwalifikacja T.4. Podręcznik Do Nauki Zawodu Cukiernik

W magazynie
SKU
9788302147180
SKU 9788302147180
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Magdalena Kaźmierczak
Data Wydania 2014
Oprawa Inna
Nasza cena 40,81 zł Normalna cena 50,40 zł
Produkt w magazynie Wysyłamy w ciągu 24h
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technologii żywności i cukiernik. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). Autorka wyczerpująco opisała zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego oraz typowe wyroby ciastkarskie. Uczeń ma szansę wykonać samodzielnie każdy rodzaj produktu, korzystając z gotowego przepisu i procedur, które często uwzględniają różnice w wyposażeniu szkolnych pracowni. Kontrolę umiejętności praktycznych wspomagają tabele z zestawieniem wad, które powstały w wyrobach na skutek błędów najczęściej popełnianych w procesie produkcji. Pytania na zakończenie rozdziałów pozwalają nie tylko sprawdzić wiedzę, lecz także zachęcić ucznia do doskonalenia umiejętności. W podręczniku zamieszczono liczne ilustracje i zdjęcia. Dla nauczycieli dostępne są bezpłatne materiały metodyczne – do pobrania w Klubie Nauczyciela.
Więcej informacji
SKU 9788302147180
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Magdalena Kaźmierczak
Data Wydania 2014
Oprawa Inna
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Technologie Produkcji Cukierniczej. Wyroby Cukiernicze. Część 2. Kwalifikacja T.4. Podręcznik Do Nauki Zawodu Cukiernik
Twoja ocena