Opinie o Nas
Eduarena - Księgarnia Językowo - Edukacyjna Zarejestruj się lub Zaloguj się
Koszyk
 
 

Sporządzenie Potraw i Napojów. Część 1. Kwalifikacja TG.07. Podręcznik do Nauki Zawodu Kucharz, Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych

W magazynie
SKU
9788302173592
SKU 9788302173592
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Marzanna Zienkiewicz
Data Wydania 2018
Nr dop. MEN 1.14./2018
Oprawa Miękka
Ilość stron 456
Format 165 x 235
Nasza cena 49,80 zł Normalna cena 61,50 zł
Produkt w magazynie Wysyłamy w ciągu 24h
W podręczniku omówiono zagadnienia z zakresu PDG, KPS, BHP oraz kwalifikacji TG07, która dotyczy wyposażenia zakładów gastronomicznych. Publikacja stanowi swoisty przewodnik dla osoby kształcącej się w zawodzie kucharza lub technika żywienia i usług gastronomicznych. Autorka najpierw przedstawia problematykę BHP, ze szczególnym uwzględnieniem zasad bezpiecznej pracy na stanowisku kucharza, następnie wprowadza w zagadnienia ekonomiczne, opisuje najważniejsze postanowienia prawa pracy, kwestie umów o pracę i zakładania własnej działalności gospodarczej, dzięki czemu uczeń może zobaczyć swoje przyszłe miejsce na rynku pracy. W podręczniku zostało także zaprezentowane wyposażenie poszczególnych typów lokali gastronomicznych. Autorka tłumaczy też, jak ważne są kondycja psychiczna pracownika i jego kultura osobista. Te ostatnie zagadnienia zostały omówione razem z efektami kształcenia KPS.

Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Przedstawiono tu podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Podręcznik zawiera wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych w językach polskim, angielskim i niemieckim.
Więcej informacji
SKU 9788302173592
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Marzanna Zienkiewicz
Data Wydania 2018
Nr dop. MEN 1.14./2018
Oprawa Miękka
Ilość stron 456
Format 165 x 235
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Sporządzenie Potraw i Napojów. Część 1. Kwalifikacja TG.07. Podręcznik do Nauki Zawodu Kucharz, Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych
Twoja ocena