Eduarena - Księgarnia Językowo - Edukacyjna Zarejestruj się lub Zaloguj się
Koszyk

Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja TG.16. Część 2 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 1

W magazynie
SKU
9788302181948
SKU 9788302181948
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Marzanna Zienkiewicz, Joanna Duda, Sebastian Krzywda
Data Wydania 2020
Oprawa Miękka
Nasza cena 69,52 zł Normalna cena 79,00 zł
Produkt w magazynie Wysyłamy w ciągu 24h
Podręcznik omawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności i systemami zarządzania nim w gastronomii oraz przedstawia receptury gastronomiczne wraz z ich historią.

Poświęca sporo miejsca na wyjaśnienie kwestii zamówień publicznych w gastronomii zamkniętej i dokładnie opisuje optymalne warunki magazynowania żywności. Pozwala poznać metody zarządzania zakładem gastronomicznym – sposoby naliczania marży, promowania usług gastronomicznych czy sporządzania kalkulacji usług świadczonych przez zakład. Prócz tego w publikacji poruszono zagadnienia związane z obsługą gości i przygotowaniem miejsc świadczenia usług.

Podręcznik dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Prezentuje kluczową terminologię naukową stosowaną w nauce o żywieniu, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Zamieszczono w nim także wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych z tłumaczeniem na języki angielski i niemiecki.
Więcej informacji
SKU 9788302181948
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Marzanna Zienkiewicz, Joanna Duda, Sebastian Krzywda
Data Wydania 2020
Oprawa Miękka