Opinie o Nas
Eduarena - Księgarnia Językowo - Edukacyjna Zarejestruj się lub Zaloguj się
Koszyk
 
 

Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 1 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 1

W magazynie
SKU
9788302190667
SKU 9788302190667
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda, Beata Sińska, Halina Turlejska
Data Wydania 2020
Oprawa Miękka
Ilość stron 480
Nasza cena 49,80 zł Normalna cena 61,50 zł
Specjalistki od żywienia i zdrowego trybu życia przedstawiają dokładną analizę składników odżywczych oraz normy i zalecenia dotyczące ich spożycia. Koncentrują się na problematyce zdrowia, omawiają różnorodne diety chroniące przed chorobami, a także trendy żywieniowe, które mogą zwiększać ryzyko zachorowania. Autorki wykorzystują dostęp do najnowszych danych, by zaprezentować je uczniom w postaci licznych tabel. Publikacja zawiera najnowszą wersję piramid żywieniowych. Na uwagę zasługuje staranne omówienie programu WIKT i zadania ułożone specjalnie do wersji demonstracyjnej tego programu, by uczeń mógł poćwiczyć w praktyce pracę ze specjalistycznym oprogramowaniem używanym przez dietetyków. Rozbudowany został słowniczek terminów z ich tłumaczeniem na języki angielski i niemiecki, do którego dodano całkowitą nowość – tłumaczenie podstawowych zwrotów na oba te języki. Na końcu podręcznika znajduje się tabela z wartościami odżywczymi poszczególnych surowców. Atutem podręcznika są też liczne pytania i polecenia po rozdziałach, które nie tylko sprawdzają poziom wiedzy, ale skłaniają do aktywności, samodzielnej pracy i krytycznego przyjrzenia się własnemu stylowi życia. Podręcznik to doskonały przewodnik po metodach utrzymania dobrego zdrowia i nawet jeśli z różnych przyczyn wybiera się inny styl żywienia, to warto poznać zalecane podstawy żywienia, by wiedzieć, jak mądrze wprowadzać modyfikacje, a czego się wystrzegać.
Więcej informacji
SKU 9788302190667
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda, Beata Sińska, Halina Turlejska
Data Wydania 2020
Oprawa Miękka
Ilość stron 480
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 1 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 1
Twoja ocena