Eduarena - Księgarnia Językowo - Edukacyjna Zarejestruj się lub Zaloguj się
Koszyk

Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HTG.12. Część 2

W magazynie
SKU
9788302190674
SKU 9788302190674
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Marzanna Zienkiewicz, Joanna Duda, Sebastian Krzywda
Data Wydania 2020
Oprawa Miękka
Ilość stron 480
Nasza cena 67,41 zł Normalna cena 76,60 zł
Produkt w magazynie Wysyłamy w ciągu 24h
Podręcznik przedstawia najnowsze trendy w usługach gastronomicznych. Pokazuje nowatorskie rozwiązania zarówno pod względem sztuki kulinarnej (kuchnia fusion, kuchnia molekularna), jak i świadczenia usług (bufety i przyjęcia tematyczne, catering przygotowany pod kątem specyfiki firmy). Autorzy przybliżają zagadnienia za pomocą licznych przykładów, dzięki czemu pokazują, jak teoria przekłada się na praktykę.

Publikacja omawia również zagadnienie związane z BHP – systemy bezpieczeństwa w zakładach gastronomicznych (HACCP, GMP, GHP), KPS – sposoby radzenia sobie z różnym typem gości, metody łagodzenia konfliktów, sposoby radzenia sobie ze stresem, oraz OMZ – rolę lidera zespołu, specyfikę pracy zespołowej itp.

Liczne przykłady, wzory dokumentów, ilustracje i propozycje pracy projektowej sprawiają, że podręcznik nie tylko przygotuje do egzaminu, ale też do pełnego i satysfakcjonującego życia zawodowego.

Oprócz słowniczka terminów w trzech językach (polskim, angielskim i niemieckim) publikacja zawiera też słowniczek podstawowych zwrotów, które mogą się przydać w obsłudze gości zagranicznych.
Więcej informacji
SKU 9788302190674
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Marzanna Zienkiewicz, Joanna Duda, Sebastian Krzywda
Data Wydania 2020
Oprawa Miękka
Ilość stron 480