Opinie o Nas
Eduarena - Księgarnia Językowo - Edukacyjna Zarejestruj się lub Zaloguj się
Koszyk
 
 

Magazynowanie Surowców Piekarskich. Kwalifikacja T.3.1. Podręcznik do Nauki Zawodu Piekarz / Technik Technologii Żywności

W magazynie
SKU
9788302157097
SKU 9788302157097
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Krystyna Jarosz
Data Wydania 2016
Nr dop. MEN 13/2016
Oprawa Miękka
Ilość stron 128
Format 170 x 240
Nasza cena 36,54 zł Normalna cena 40,60 zł
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.3 (Magazynowanie surowców piekarskich).

W publikacji omówiono zagadnienia dotyczące surowców piekarskich oraz ich przechowywania. Opisano zboża wykorzystywane w piekarniach. Szczególną uwagę zwrócono na kwestie związane z transportem, przechowywaniem oraz oceną jakości mąki żytniej i pszennej. Podręcznik zawiera wiele ciekawostek, które dodatkowo poszerzają wiedzę ucznia. Dzięki bogactwu rysunków, przejrzystych schematów i zdjęć ułatwia przyswajanie wiedzy. Nauce sprzyjają też pytania i ćwiczenia praktyczne do wykonania w pracowni szkolnej. Publikacja pozwala przygotować ucznia do pracy zarówno w małej piekarni rzemieślniczej, jak i w dużym zakładzie produkcyjnym.
Więcej informacji
SKU 9788302157097
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Krystyna Jarosz
Data Wydania 2016
Nr dop. MEN 13/2016
Oprawa Miękka
Ilość stron 128
Format 170 x 240
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Magazynowanie Surowców Piekarskich. Kwalifikacja T.3.1. Podręcznik do Nauki Zawodu Piekarz / Technik Technologii Żywności
Twoja ocena