Eduarena - Księgarnia Językowo - Edukacyjna Zarejestruj się lub Zaloguj się
Koszyk

Jedzenie, Napoje i Kulinaria w Terminologii Polskiej i Angielskiej. Słownik Dla Smakoszy, Kucharzy i Restauratorów

W magazynie
SKU
9788375613933
SKU 9788375613933
Wydawnictwo Poltext
Autor Anna Sancewicz-Kliś
Data Wydania 2014
Oprawa Twarda
Ilość stron 440
Format 165 x 235
Nasza cena 51,92 zł Normalna cena 64,90 zł
Słownik terminów kulinarnych polsko-angielski i angielsko polski.

Część polsko-angielska zawiera nazwy potraw polskich, współczesne i tradycyjne, regionalne i świąteczne, wraz ze składnikami oraz sposobami przyrządzania i podawania.

Część angielsko-polska to potrawy angielskie, amerykańskie oraz z innych tradycji kulinarnych, które zadomowiły się na stałe w języku angielskim (z opisami ich składu i sposobu podawania).

Ponadto w słowniku znajdziemy m.in. nazwy napojów alkoholowych, bezalkoholowych i koktajli, mięs, wędlin, ryb, przyprawy, ziół, rośli leczniczych, nazwy sprzętu, narzędzi, naczyń, urządzeń kuchennych, bielizny stołowej, szkła i wiele innych.

Słownik podaje też przykłady języka formalnego i potocznego w kontekście zachowań i zwyczajów związanych z jedzeniem, obsługą i przyjmowaniem gości.

Zobacz fragment książki.
Więcej informacji
SKU 9788375613933
Wydawnictwo Poltext
Autor Anna Sancewicz-Kliś
Data Wydania 2014
Oprawa Twarda
Ilość stron 440
Format 165 x 235