Eduarena - Księgarnia Językowo - Edukacyjna Zarejestruj się lub Zaloguj się
Koszyk

Technika w Produkcji Cukierniczej. Tom 1. Wyroby Cukiernicze. Podręcznik do Nauki Zawodu Cukiernik, Technik Technologii Żywności

W magazynie
SKU
9788302147371
SKU 9788302147371
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Katarzyna Kocierz
Data Wydania 2023
Oprawa Miękka
Ilość stron 288
Nasza cena 53,41 zł Normalna cena 60,70 zł
Produkt w magazynie Wysyłamy w ciągu 24h

Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności oraz cukiernik. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji SPC.01 (Wytwarzanie wyrobów cukierniczych).


 


Zagadnienia omawiane w podręczniku to m.in.:


 


posługiwanie się sprzętem i aparaturą kontrolno-pomiarową stosowaną w magazynach surowców cukierniczych,


dobieranie maszyn, urządzeń i drobnego sprzętu cukierniczego do produkcji wyrobów cukierniczych,


dobieranie urządzeń do przechowywania wyrobów cukierniczych. 


 


W podręczniku znajdują się również zagadnienia z zakresu  BHP oraz treści dotyczące PKZ (np. interpretacja rysunków technicznych oraz schematów maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji wyrobów spożywczych, posługiwanie się instrukcjami obsługi oraz dokumentacją technologiczną).


 


Podręcznik został wzbogacony licznymi ilustracjami i schematami przedstawiającymi najnowsze maszyny, urządzenia oraz sprzęt cukierniczy.
Więcej informacji
SKU 9788302147371
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Katarzyna Kocierz
Data Wydania 2023
Oprawa Miękka
Ilość stron 288