Eduarena - Księgarnia Językowo - Edukacyjna Zarejestruj się lub Zaloguj się
Koszyk

Flash on English for Cooking, Catering & Reception New Edition + MP3

W magazynie
SKU
9788853622129
SKU 9788853622129
Wydawnictwo ELI & ET TOI
Autor Catrin E. Morris
Data Wydania 2010
Oprawa Inna
Ilość stron 64
Nasza cena 53,01 zł Normalna cena 58,91 zł
Produkt w magazynie Wysyłamy w ciągu 24h
Flash on English for Cooking, Catering & Reception NEW EDITION- angielski w gastronomii i restauratorstwie

Edycja rozszerzona książki z kolekcji Flash on English - ESP Series wraz z nagraniami audio mp3, wzbogacona o dodatkowe rozdziały i appendix.

• Kolekcja Flash on English - ESP Series to seria książek poświęconych rozwijaniu znajomości słownictwa i wyrażeń angielskich związanych z tematyką branżową i specjalistyczną.

• Poziom trudności językowej: A2/B1

• Grupa docelowa: młodzież, dorośli

• Tematyka książki: kluczowe zagadnienia z dziedziny cateringu, restauratorstwa, w tym zasad przygotowywania potraw i organizacji pracy w kuchni, obsługi gości restauracyjnych i hotelowych, pracy w barze oraz rozwiązywania sytuacji problemowych z klientami.

• Struktura: książka podzielona jest na 4-stronicowe rozdziały, z których każdy składa się z:
- 3 lub 4 sekcji prezentujących w formie zwięzłych artykułów różne aspekty omawianego zagadnienia,
- serii ćwiczeń sprawdzających zrozumienie przeczytanych tekstów,
- zestawu praktycznych informacji dodatkowych na temat specyfiki prezentowanej branży w postaci rysunków, wykresów i zdjęć,
- glosariusza prezentującego wybrane słownictwo wraz z transkrypcją fonetyczną poszczególnych słówek.

• Zalety: książka umożliwia poznanie specyficznego słownictwa branżowego oraz dostarcza praktycznej wiedzy na temat omawianego sektora gospodarki.

• Zastosowanie: ze względu na swój uniwersalny charakter i łatwość zastosowania książka może stanowić atrakcyjne urozmaicenie dowolnego kursu nauczania języka angielskiego na poziomach od A2 do B1. Z powodzeniem może być ona wykorzystywana jako podręcznik wiodący:
na kursach języka specjalistycznego i zawodowego,
w szkołach ponadgimnazjalnych w ramach kształcenia zawodowego (tzw. język obcy zawodowy).
• Spis tematów z książki:
- The restaurant staff
- Clothes and personal hygiene
- The kitchen area
- Food and cooking methods
- Preparing a menu
- Pastry
- Safety and nutrition
- Serving techniques
- International cooking
- At the bar
- At reception
- Problems and complaints
- Appendix: Recipes
Więcej informacji
SKU 9788853622129
Wydawnictwo ELI & ET TOI
Autor Catrin E. Morris
Data Wydania 2010
Oprawa Inna
Ilość stron 64