Opinie o Nas
Eduarena - Księgarnia Językowo - Edukacyjna Zarejestruj się lub Zaloguj się
Koszyk
 
 

Drobne Wypieki. Technologia w Cukierni

W magazynie
SKU
9788301184704
SKU 9788301184704
Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN
Data Wydania 2016
Oprawa Miękka
Ilość stron 300
Nasza cena 89,10 zł Normalna cena 99,00 zł
Jak wygląda podział wyrobów cukierniczych? Czym różnią się wyroby z ciast francuskich od wyrobów z ciast półfrancuskich? Jak przeprowadzić kontrolę surowców oraz gotowych wypieków? Na jakie czynniki należy zwrócić uwagę, aby zwiększyć trwałość produktów cukierniczych i zmniejszyć ich podatność na psucie?
 
Drobne wypieki to produkty, które obok wyrobów piekarniczych stanowią podstawowy segment branży piekarniczo-cukierniczej. Książka stanowi wszechstronne opracowanie przedstawiające współczesne techniki produkcji wyrobów cukierniczych oraz ich podział ze względu na sposób wytwarzania.
 
W książce znajdują się informacje dotyczące m.in.:
 
  • podziału wyrobów cukierniczych
  • składników receptur i ich właściwości funkcjonalnych 
  • zależności między ilością surowca a uzyskaną jakością produktu
  • procesu produkcji wyrobów cukierniczych 
  • pakowania i przechowywania 
  • analizy sensorycznej 
  • określania wartości odżywczych 
  • analityki wyrobów cukierniczych 
 
 
Kompendium wiedzy cukierniczej - od składników receptur, poprzez przepisy prawa, procesy pakowania do oceny jakości gotowych wyrobów.
Więcej informacji
SKU 9788301184704
Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN
Data Wydania 2016
Oprawa Miękka
Ilość stron 300
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Drobne Wypieki. Technologia w Cukierni
Twoja ocena