Opinie o Nas
Eduarena - Księgarnia Językowo - Edukacyjna Zarejestruj się lub Zaloguj się
Koszyk
 
 

Agrobiznes. Podstawy Przetwórstwa Spożywczego

W magazynie
SKU
9788302101267
SKU 9788302101267
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Ewa Hanna Lada
Data Wydania 2008
Nr dop. MEN 05/2008 MEN
Oprawa Miękka
Ilość stron 200
Format 165 x 235
Nasza cena 26,64 zł Normalna cena 29,60 zł
Podręcznik stanowi kompendium wiedzy na temat przetwórstwa spożywczego. Jest zgodny z programem nauczania 2307/MRiGŻ/1997.08.18 i pomocny w przygotowaniu do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie technik agrobiznesu 341[01].

Materiał nauczania został podzielony na 9 głównych działów:
  • klasyfikacja przemysłu spożywczego,
  • baza surowcowa,
  • operacje i procesy jednostkowe,
  • utrwalanie żywności,
  • organizacja procesu technologicznego,
  • charakterystyka wybranych branż,
  • towaroznawstwo,
  • opakowania,
  • oraz ekologia a przetwórstwo spożywcze.
Przedstawia charakterystykę wybranych branż przetwórstwa spożywczego: przemysł zbożowo-młynarski, produkcję piekarsko-ciastkarską, przemysł cukrowniczy, przetwórstwo owocowo-warzywne, przetwórstwo ziemniaków, przemysł olejarski, przetwórstwo mięsne, produkcję mleczarską, przetwórstwo jajczarsko-drobiarskie oraz przemysł fermentacyjny. Na końcu zamieszczono skorowidz ważniejszych terminów i haseł.
Więcej informacji
SKU 9788302101267
Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Autor Ewa Hanna Lada
Data Wydania 2008
Nr dop. MEN 05/2008 MEN
Oprawa Miękka
Ilość stron 200
Format 165 x 235
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Agrobiznes. Podstawy Przetwórstwa Spożywczego
Twoja ocena